HOME - ENGLISH - Route & Contact

BAM-huizen, Nederland

 

BAM is momenteel bezig om haar organisatie van op zichzelf staande dochterondernemingen samen te voegen en onder te brengen in verzamelgebouwen waar verschillende BAM bedrijven gezamenlijk hun huisvesting georganiseerd hebben. Het aantal vestigingen van BAM wordt daardoor gereduceerd en er ontstaat meer synergie tussen de verschillende werkmaatschappijen.  Deze verzamelgebouwen worden BAM-huizen genoemd.

Deze BAM-huizen krijgen een uniforme uitstraling en gestreefd wordt naar maximale invoering van ‘Het Slimme Werken’. Dat betekent dat wordt ingezet op persoonsongebonden werkplekken.
Door een diversiteit aan werkplekken en ontmoetingsplekken te bieden worden de medewerkers uitgenodigd meer door het pand te bewegen. Dit komt de communicatie ten goede. Het kantoor is onderverdeeld in twee hoofdzones. De mix-zone en de medewerkerszone. In de mix-zone bevinden zich het eet/werk café, restaurant en de vergaderruimten. En in de medewerkerszone bevinden zich de werkplekken.

medewerkerszone:
In de medewerkerszone zijn de werkplekken gesitueerd, hierbij maken wij onderscheid in individuele/concentratie/gezamenlijke werkplekken. Deze bevinden zich in een ”rustige” zone. Deze zone heeft een donkere vloerafwerking . De bureaus daarentegen hebben een wit blad. Een lichte kleurstelling van de vloer is in de ‘actieve’ zones, de ontmoetingszones, gekozen. In de ontmoetingszone bevinden zich de pantry, de lockerkasten, de aanlandplekken en de informele overlegplekken. De daar aanwezige zitjes hebben groene accenten. De aanlandtafel heeft een informele uitstraling door zijn organische vorm. Op de tafel is een specifieke print per regio of bedrijfsonderdeel toegepast. Hierdoor krijgen de ontmoetingszones hun eigen karakter. Deze informele plekken zijn alleen bedoeld voor de medewerkers.

mix-zone:
Op de begane grond is de mix-zone gerealiseerd. Dit is de ontvangstruimte en ontmoetingsruimte van het BAM-huis. Tevens wordt deze ruimte gebruikt voor de lunch en ontmoetingen. Je kan hier aanlanden om kortstondige werkzaamheden te verrichten. In de mix-zone zijn ook de vergaderruimten gesitueerd en is het gebied waar medewerkers, bezoekers en klanten mixen. Voor de uitstraling is voor het café gedeelte een warme tint met oranje accenten gekozen. Voor het eet/werk café de kleur wit met fris groene accenten en voor het restaurant is een neutrale warme grijze kleur gekozen. Op deze manier ontstaan er verschillende gebieden in de mix-zone waarbij iedereen een plek kan uitzoeken die het best aansluit bij de werkactiviteit die hij/zij wil verrichten.

Door deze zones en kleurstellingen te gebruiken bij de verschillende BAM-huizen zorgen we ervoor dat BAM een uniforme en herkenbare uitstraling krijgt. Duidelijk en herkenbaar voor de medewerker en gasten.