HOME - ENGLISH - Route & Contact

hoofdkantoor IOI Loders Croklaan, Wormerveer

Loders Croklaan (2)
Loders Croklaan (1)
Loders Croklaan (4)
Loders Croklaan (5)
Loders Croklaan (6)
Loders Croklaan (8)
Loders Croklaan (1)4
 
Loders Croklaan (2)

Het nieuwe hoofkantoor brengt alle medewerkers op één plek en zal een totaal nieuw elan geven in de sfeer en de inspiratie. Dit evolueert het bedrijf naar een nieuwe fase. Het spanningsveld tussen traditie en nieuw elan hebben wij vertaald in een visie en een schetsontwerp.

De locatie in de Zaanstreek wordt gekenmerkt door het contract tussen kleinschalige woningbouw en grote industriële (pakhuis)blokken.  Het bouwvolume voor het nieuwe hoofdkantoor heeft een relatie met gebouw ‘De Adelaar’. Deze omlijsten als het ware de fabriekslocatie. Het hoofdkantoor van Loders Croklaan vraagt om een stevig gebaar aan de Zaan.

Ons ontwerp is ten eerste een prettig functionerend en flexibel indeelbaar gebouw. Alle medewerkers zitten voor het eerst gezamenlijk in één hoofdkantoor. Dat biedt kansen voor meer onderlinge communicatie en meer contact tussen afdelingen: een eigentijdse manier van samenwerken in een inspirerende omgeving. Met die gedachte stellen wij voor het kantoor als een rondgang te ontwerpen. De rondgang bindt letterlijk alle medewerkers bij elkaar en staat symbool voor de nieuwe samenwerking. Aan de rondgang zijn werkkamers, open werkplekken, vergaderruimtes en informele ruimtes gekoppeld, waarmee naar behoefte gevarieerd kan worden. Het centrale atrium en meerdere vides brengen licht, open zichtlijnen en vrije ruimte in het gebouw en bieden een welkome, vriendelijke en sociale component.

Ons ontwerp is ten tweede een stoer en stijlvol gebouw dat past in de trotse traditie van bakstenen pakhuizen aan de Zaan. Het is daarmee een herinnering aan de voormalige pakhuizen van Crok en Laan. Maar het is vooral een modern, eigentijds gebouw met de juiste uitstraling voor Loders Croklaan: ingetogen, zakelijk, verfijnd. De gevel heeft veel glas en binnen in het gebouw geven vides en een centraal atrium een open ruimtelijke beleving.

Ons ontwerp is ten derde een duurzaam en modern gebouw. Het is compact ontworpen met een atrium, waardoor het energetisch gunstig is en er relatief weinig buitengevel nodig is. Restwarmte uit de fabriek en koeling door oppervlaktewater van de Zaan zijn de basis voor een prettig binnenklimaat. Glazen lamellen aan de buitenzijde vormen een effectieve zonwering en geven glans aan de gevel.