HOME - ENGLISH - Route & Contact

Bedrijfsgebouw Vonk en Co, Tiel

vonk en co 01
vonk en co 02
vonk en co 03
vonk en co 04
vonk en co 05
 
vonk en co 06
vonk en co 07
vonk en co 08
vonk en co 11
vonk en co 12
vonk en co 13
vonk 14
vonk 15
 
 
vonk en co 01

Het grootste gebouw van Tiel is het witgoeddistributiecentrum van Vonk & Co. Een sterk groeiend bedrijf. De nieuwbouw voor dit vitale familiebedrijf met een lange traditie, heeft een oppervlakte van 43.000 m². Het personeel is er vaak al jaren in dienst. Daarom moet het nieuwe distributie centrum een expressie van de bedrijfscultuur zijn.

Kantoor en hal hebben een open structuur en sterke onderlinge verbondenheid: de visualisatie van een bedrijfsvisie waarin een goed contact tussen de medewerkers op kantoor en op de werkvloer belangrijk wordt gevonden. Deze eenheid wordt architectonisch versterkt door toepassing van dezelfde kleuren, metselwerk en belijning voor het kantoordeel en de distributiehal.

De gevels worden gekenmerkt door een horizontaal en vertikaal lijnenspel dat de dynamiek van het bedrijf symboliseert. De opbouw van het nieuwe bedrijf is traditioneel vormgegeven met een donkere plint, een geelwit middengedeelte en een witte lijst.

Op deze manier zijn de drie elementen waarmee Vonk & Co zich onderscheidt verwerkt; de eenheid van alle medewerkers, de dynamiek en de traditie. Het kantoor komt boven de hal. Bezoekers zien straks eerst de bedrijvigheid in de hal en zijn er zo getuige van hoe de logistieke processen door Vonk & Co in praktijk worden gebracht.

Foto's: Henk Leijen