BAM-Huis Nieuwleusen

In het groene Nieuwleusen ontwierpen wij voor BAM Infra een nieuwe werkomgeving. Gesitueerd naast het huidige kantoorpand stond een oude meelfabriek die over de jaren onherkenbaar was geworden. Deze is weer naar zijn originele uitstraling teruggebracht en door de terrein aanpassing nu vanaf de weg zichtbaar.

Kenmerkend voor dit pand is de hoge toren waarin ooit de silo’s hingen en de openingen in de gevel voor het laden en lossen. We hebben de industriële en karakteristieke eigenschappen van het pand ingezet om een uniek kantoorlandschap te ontwerpen. Met zorgvuldigheid is er aandacht gegeven aan een zichtbare constructie en installaties. De hoge plafonds hebben plafond eilanden waardoor de oude constructie tot zijn recht komt. De unieke details en splitlevels geven meervoudige zichtlijnen naar de andere verdiepingen en bieden grote open ruimtes met een ongedwongen verdeling.

Bij binnenkomst is er een hoge vide die zicht bied op de werkomgeving, het eet/werk café en de vergaderruimtes. In de vleugel aan de zijkant waar de originele betonconstructie nog zichtbaar is zijn werkplekken gecreëerd. In de 5 verdiepingen hoge toren zijn projectruimtes en een verdieping voor ontmoeten gesitueerd. De “torenkamer” helemaal bovenin heeft een afwijkend programma. Deze kamer heeft een informele en groene setting, bedoeld om te brainstormen en informeel te overleggen.

Een prachtig BAM-huis met een sterke eigen identiteit.

Terug naar overzicht