Bloementuin Sassenheim

In de Bloementuin Sassenheim hebben wij een nieuw woongebied ontworpen met grondgebonden woningen en appartementen. De voormalige tennisbanen zijn getransformeerd naar een nieuwe woonomgeving die als een vanzelfsprekendheid deel uit maakt van Sassenheim. Het kleinschalige karakter en aansluiting bij de omgeving zijn hierin belangrijk. De grondgebondenwoningen sluiten in sfeer en kwaliteit aan op de bestaande bebouwing. De appartementen vormen een stedenbouwkundig accent aan het water.

De woningen aan de mondriaanlaan / rembrandtlaan vormen een belangrijk ensemble in de afronding van de bestaande woonbuurt. De vormgeving van de woningen sluiten aan op de bestaande woningen. Het voortzetten van het bestaande ritme in de gevels en nadrukkelijke dakoverstekken vormen hier het thema. De bakstenen gevels krijgen een opvallende rood-oranje kleur gecombineerd met witte kozijnen en accenten wat het geheel een frisse en eigentijdse uitstraling geeft.

De grondgebonden woningen en appartementen vormen een tweede ensemble met een eigen eenheid gelegen aan de gezamenlijk parkeerhof.  De appartementen zijn gelegen in parkachtige setting, met als middelpunt een monumentale boom, aan de verbreedde singel. De nieuwe woningen hebben een eigen identiteit die een nieuwe laag toevoegt aan de reeds aanwezige stijlen.

De architectuur is ingetogen en kenmerkt zich door bronskleurig metselwerk met witte accenten waardoor een ton-sur-ton palet ontstaat. Waarbij de grondgebonden woningen worden voorzien van opvallende rode dakpannen. De hoekwoningen hebben een accent als overgang naar het trapsgewijs opgebouwde appartementen gebouw

De appartementen zoeken in de vormgeving nadrukkelijk de verbinding tussen de bestaande en nieuwe bebouwing. Horizontale raamstroken met metselwerkaccenten en inpandige balkons maken de appartementen tot alzijdige gebouwen.  De entrees zijn herkenbaar vormgegeven met een groot metselwerkaccent gecombineerd met een slanke luifel.

Impressies: 3df.nl

Terug naar overzicht