China Center Amsterdam Airport

Dit hotel is ontworpen voor een Chinese doelgroep, die voor vakantie of zaken in Europa is. Het gebouw is een drie sterren hotel, met op de begane grond een groot restaurant (links), een business center en ruimte voor de verkoop van ‘goodies’ (rechts). Het gebouw telt meer dan 150 hotelkamers.

Dit is de eerste fase van een veel groter complex waar uiteindelijk ruim 600 kamers en diverse voorzieningen aanwezig zullen zijn. Bij het ontwerp van het masterplan hebben wij strakke vloerranden als bindend middel ingezet om alle gebouwen in de toekomst tot een geheel te smeden. De bouwvolumes kunnen daarbij verschillend van vorm zijn. De invulling tussen de vloerranden kan variëren, afhankelijk van het achterliggende programma en uitstraling.

De vloerranden zijn wit uitgevoerd en de invulling is ofwel met een houten print ofwel als glas uitgevoerd. De ramen zijn over de gevel gestrooid om een levendig beeld op te wekken. In de houten geveldelen zijn rode lantaarn-stroken opgenomen die met LED verlichting worden aangelicht. De hoofdvorm van het gebouw wordt op de bovenste verdieping onderbroken door een loggia waardoor een vogelvorm ontstaat in de dakrand. Diezelfde vorm komt terug in de dakrand van de laagbouw.

Bouwaanvraag ingediend, start realisatie 2014

Terug naar overzicht