1
Eigen identiteit

Het ontwerp draagt de eigen identiteit van de mensen die er verblijven en de plek waar het staat. Zo ontwerpen we een onderscheidend imago waar iedereen trots op zal zijn. Een verantwoord vastgoedobject voor vele komende jaren, zorgvuldig ingepast op zijn plek.

Wij gaan tijdens het ontwerpproces onze klanten uitdagen en inspireren met moodboards om samen tot een uniek project te komen. Een gebouw met het verhaal van déze klant en plek. We dringen niet onze eigen stijl of statement op en we maken ontwerpen die de tand des tijds kunnen doorstaan.

2
Soepel proces

Een soepel proces dankzij onze klantgerichtheid, hoge werksnelheid en openheid: Wij hebben een plan! Ons stappenplan wordt op een heldere manier duidelijk gemaakt middels een flowchart. We zorgen voor een integraal afgestemd eindresultaat met alle adviseurs.

Er is bij bouwprojecten altijd een spanning tussen ontwerpers en bouwers. A&E Architecten is onderdeel van BAM, maar werkt onafhankelijk voor eigen opdrachtgevers uit de markt. Wij staan voor goede kwaliteit van het bouwwerk. Juist door onze insider kennis en ervaring weten we beter dan andere architectenbureaus wat we moeten ontwerpen en kunnen we verrassingen bij de bouw voorkomen. Door met techneuten en bouwers te zoeken naar harmonie in plaats van conflict realiseren we voor onze opdrachtgevers de beste ‘value for money’.

3
Haalbaar & Maakbaar

Haalbaar en maakbaar: wij zijn daarin uniek: gelieerd aan een ingenieursbureau van een uitvoerend bouwbedrijf. Dat beperkt uw risico bij de aanbesteding en spaart budget.

a. Ontwerp vanuit doel/functie, een optimaal werkend gebouw: dit vinden wij heel belangrijk! We letten op heldere logistiek en ruimtelijke sfeer want die moeten elkaar versterken.

b. Gebaseerd op value for money (TCO): We ontwerpen een fraai ontwerp met ‘proven technology’ en we geven het budget strategisch uit om het gewenste resultaat te bereiken. We kunnen zelf de kostenbewaking oppakken en kostengestuurd ontwerpen.

c. Goede kwaliteit door liefdevolle afwerking en detaillering. Het gebouw moet immers mooi blijven, ook na 15 jaar intensief gebruik. Oftewel: zorgvuldig materiaalgebruik en nadenken over onderhoud.

Kernwaarden

Visie

Ons ideaal is dat onze gebouwen mensen verbinden, want bouwen is altijd meer dan functie en techniek. We maken architectuur die de doelstellingen en beleving van de gebruikers versterkt.

Elk nieuw bouwproject is inspirerend en spannend: welke vorm en uitstraling zal het krijgen? We leven in een tijd van mooie plaatjes, maar het beeld moet eindresultaat zijn van een gezamenlijk proces. Wij vragen ons allereerst af: wat is doeltreffend in dit project op deze plek voor deze opdrachtgever? We ontwerpen bij A&E Architecten namelijk niet voor onszelf. We ontwerpen met een open mind, zonder vooropgezet eindbeeld. Een maken een doordacht ontwerp, een verzorgd gebouw, méér dan een mooi plaatje. We zoeken dus het gouden compromis tussen technische ratio en wow-factor.

We starten onze ontwerpen in eerste instantie altijd vanuit functionaliteit. Op basis daarvan maken we een efficiënt gebouw en ontwikkelen we in dialoog met onze klant een persoonlijk project-imago, een krachtige compositie en verfijnde details. Zo ontstaat dan uiteindelijk het beeld van het gebouw, een fraai en inspirerend plaatje. Het is onze passie om voor elke opdrachtgever een karakteristiek ontwerp te maken met een eigen verhaal. Daardoor wordt het project een beetje van iedereen: eigenaar, gebruikers, omwonenden.

 

 

 

Architectuurbeeld

Volgens ons zijn drie aspecten bepalend voor goede architectuur:
1. Het ontwerp heeft een uniek verhaal dat tot de verbeelding spreekt past bij de plek en de mensen. Het gebouw heeft een markante vorm en uitstraling die karakteristiek is voor het project en herkenbaar is voor iedereen.

2. Het ontwerp heeft een elegante compositie met goede proporties van alle onderdelen, gevels die de functies in het gebouw representeren en verfijnd ontworpen details op menselijke schaal.

3. Het ontwerp is functioneel qua organisatie (purpose-driven), heeft een heldere ruimtelijke structuur en is duurzaam qua materialen en energie.

Onze ontwerpen komen tot stand middels een interactief ontwerpproces tussen architect en klant. Echte gesprekken waarbij je tot de essentie komt en waarbij je elkaar inspireert. Onderscheidend in onze aanpak is dat wij 100% denken vanuit klantbelang, dat we kostenbewust ontwerpen en dat onze gebouwen uitblinken in maakbaarheid. Dat garanderen we door onze unieke onafhankelijke samenwerking met BAM. Kortom: Wij willen het meest ‘purpose-driven’ architectenbureau van Nederland zijn.

A&E Architecten werkt integraal, heeft alle disciplines en adviseurs in eigen huis. We zijn ook nuchter en nemen een eigen kostendeskundige mee voor een voorspelbaar eindresultaat. Dat kunnen we garanderen door onze unieke en onafhankelijke samenwerking met BAM. Wij leveren voor het project ontwerpen en adviezen vanaf de eerste initiatieffase tot en met de oplevering.