Royal van Lent

Het gebouw betreft een productiehal voor Royal van Lent Shipyards. In eerste instantie is een droogdok gebouwd en daar overheen is de productiehal gerealiseerd. Deze bestaat uit een groot volume waarin het schip in aanbouw is. En een tweelaags volume waarin werkplaatsen en magazijnen zijn geplaatst alsmede personele ruimten.

De omgeving bestaat uit utilitaire bedrijfshallen en een snelweg, beide in ruime setting. Alle volumes in de omgeving zijn autonome gebouwen in de ruimte en de nieuwe hal voegt zich daar in. Het gebouw manifesteert zich in haar architectuur als een tweeledig volume waarbij beide volumes in elkaar grijpen. In het hoofdvolume is een transparante strook aangebracht die het gebouw elegantie geeft en een markant accent vormt met name in de avond.

Door toepassing van een luifel aan de voorzijde verwelkomt het gebouw de bezoeker. Als VIP gast zal ook de opdrachtgever van het in aanbouw zijnde jacht in stijl ontvangen kunnen worden. De verticale raamstroken aan de waterzijde geven goed licht in de werkplaatsen en gever uitzicht op het water. In de raamstroken worden overhead-deuren opgenomen voor toegangen tot werkplaatsen en magazijnen.

 Het gebouw vormt zonder pretenties een waardige omgeving voor de productie van superjachten op wereld-top niveau. De kleurstelling in wit-blauw refereert aan de jachtenbouw en de bedrijfskleuren van Feadship Royal van Lent. De lijnvoering van het ontwerp geeft verfijning, maat en schaal aan het volume. Daarmee overstijgt het ontwerp de louter utilitaire ‘blikken doos’. De uitstraling van het gebouw kenmerkt zich door eenvoud van vorm en elegantie van details.

Terug naar overzicht